Za nami kolejne wyzwania wyjazdowe - Wzorcowanie aparatury na linii produkcji żywności.
Temperatura w procesie spożywczym jest bardzo istotnym elementem mającym wpływ na jakość oraz trwałość produktów. Bardzo wiele procesów wymaga zapewnienia stabilnych temperatur o ściśle określonym zakresie.
Mając to na uwadze firmy produkcyjne z sektora spożywczego, muszą zapewniać regularne wzorcowanie czujników działających w ich procesie produkcji, a także magazynowania czy transportu.
Nasze laboratorium badawczo-wzorcujace świadcząc usługi wyjazdowego wzorcowania niejednokrotnie współpracuje z tego typu firmami, wykonując pomiary temperatury, ciśnienia czyli elementów lub całych linii produkcyjnych. Często zdarza się, że są to pomiary wykonywane w dość ekstremalnych warunkach - na nietypowych wysokościach lub w trudno dostępnych miejscach.
Nie boimy się trudnych zleceń i zawsze wykonujemy naszą pracę z najwyższą jakością i w 100%.
Dzięki regularnej kontroli aparatury pomiarowej działającej na liniach produkcyjnych z pomocą Laboratorium Merserwis, producenci zapewniają ciągłość i najwyższą jakość produktów opuszczających ich linie, a także zgodność przepisami i normami jakościowymi.
Usługi wzorcowania wykonywane na obiekcie u klienta pozwalają na walidację linii procesowej, praktycznie nie przerywając ciągu produkcyjnego.
Z uwagi na zapisy umowne nie możemy tym razem podać nazwy zakładu w któym przeprowadzaliśmy usługę wzorcowania.
Jeśli są Państwo zainteresowani wykonaniem usługi wzorcowania aparatury bezpośrednio na Państwa obiekcie prosimy o kontakt z naszym laboratorium.